Hibaelhárítás Nyomtatás E-mail
2010. 02 19.

Vision Fitness - Hibaelhárítás

Az alábbiakban néhány olyan problémában próbálunk segítséget nyújtani, melyeket akár Önök is otthon javíthatnak vagy elvégezhetnek, esetleg megállapíthatják a hibát és javítást is el tudják végezni. Javasoljuk, hogy garanciális gépekben vagy ha bizonytalanok az alkatrészek cseréjében javításában, inkább hívják szervizünket és kérjenek tanácsot vagy segítséget! A tanácsok közt lesznek olyanok is melyek inkább azoknak a fitnesz gép tulajdonosoknak szólnak, akik maguk javítanák a futópadjukat és nem szeretnék szervizbe vinni! (Nem ajánlott és csak saját felelősségük tudatában végezzék ezeket a műveleteket!)

Vision Fitness szerviz elérhetősége:

 

cím:  1152 Budapest Szentmihályi u 171 3/26 China Mart Nagykereskedelmi központ

8900 Zalaegerszeg Iskola köz 3

4400 Nyíregyháza Luther utca 5

Telefon: 061/414-7265 ; 0630/430-1201 ; 0630497-6550 ; 0630/326-9989
Szerviz telefon: 0630/497-6550

Fax:0692/318-690

e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   ;  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Tartalom:

 

További segítségek folyamatos - Feltöltés alatt állnak!

 


 

Válaszok / megoldások:

 

Nem találom a tápkábelt / sérült a tápkábelem

Amennyiben nem találja tápkábelét, vagy megsérült a tápkábel / adapter, keresse fel szervizünket, majd az alábbi kérdésekre válaszoljon.

Milyen típusú fitneszgépe van?
Mi a termék sorszáma és modellszáma?
Mikor vásárolta?

Kollégánk az adatok alapján megtudja mondani, hogy mennyibe kerül egy új tápkábel / adapter és hogy mikorra tudjuk szállítani. 

Konzolon azt az üzenetet látom, hogy helyezze fel a biztonsági kulcsot (safety key)

Ezt az  üzenetet csak futópadoknál láthatja! Amennyiben ez jelenik meg, ellenőrizze, hogy a biztonsági kulcs, rendesen a helyén van e! Ha kártya formája van a "kulcsnak" akkor nézze meg hogy  nem e fordítva helyezte be. Ha mágneses és egy kis pöcök áll ki a kulcs helyéről akkor próbálja meg úgy, hogy lenyomja kézzel a pöcköt és megpróbálja elíndítani a padot. Amennyiben mindez nem vezet megoldásra vagy nem ez a probléma, keresse fel ügyfélszolgálatunkat!

Dőlésszög funkció nem működik megfelelően vagy egyáltalán

Ellenőrizze a kábeleket, hogy minden kábel megfelelően csatlakozik e, esetleg húzza szét az összes kábelt és csatlakoztassa újra.

Húzza ki a hálózati csatlakozót a futópadból és a konektorbó, várjon 60 mp-et.

Vegye le a motorburkolatot és helyezze áram alá a futópadot (Ne nyúljon semmihez!!!) nézze meg, hogy az alsó panelon világít e a visszajelző led.

Itt is ellenőrizze a kábeleket, hogy megfelelően csatlakoznak e, kapcsolja ki a futópadot (várjon 60mp-et), majd húzza szét a kábeleket és csatlakoztassa újra! Különösen figyeljen a hosszú csatlakozóra (12 különböző színű vezeték jön ki belőle)

Amennyiben a továbbiakban sem működik, keresse szervizünket!

Konzol billentyűzete nem működik vagy egyes billentyűk nem működnek

"billentyűzet masszázs"

Áramtalanítsa a futópadot, majd várjon 60mp-et.

Álljon a futópadra a két oldalsó pihenő sávra. 

Határozottan "masszírozza" a billentyűket körkörös mozdulatokkal

Csatlakoztassa a futópadot a hálózathoz, majd ellenőrizze a billentyűket.

Konzol vezetékeinek ellenőrzése

Húzza ki a futópadot a konektorból és várjon 60 mp-et

Vegye le a csavarokat a konzol hátoldaláról (ha tudja, előtte vegye le a konzolt a futópadról). Ellenőrizzük a konzolban a kábeleket nincsenek e kicsúszva vagy elszakadva. Fokozottan figyeljen a szalagkábelre! A szalag kábel vékony átlátszó, fehér csíkos kábel. Húzzon szét minden kábelt és csatlakoztassa újra, majd tegye vissza a konzolt a helyére. Üzemelje be a padot. Amennyiben ezek a lépések sem vezetnek megoldásra keresse fel szervizünket!

Nem méri a termék a pulzust

A termékeken általában kétféle módon tud pulzusmérést végezni. Markolatérzékelővel (ezek nem pontosak) illetve mellkasi övvel. Általában, ha mellkasi övet használ, akkor a markolatérzékelő nem müködik (automatikus funkció)

Markolatérzékelő

A jó "kapcsolat" / tapadás elengedhetetlen. Ahhoz hogy pontosabban mérjen, enyhén nedvesítse be a kezét és úgy fogja meg a szenzorokat.Mindkét kézzel meg kell fogni, váltsa át a pulzusmérő ablakra a kijelzőt (ha nincs neki külön ablaka) majd várjon 10-20mp-et. Ha nem jelenik meg a szív szimbólum és nem kezdi el mérni a pulzust, először is nézze meg a vezetékeket, hogy megfelelően csatlakozva vannak. (ezt tegye meg futópadnál, a karoktól a konzolig illetve a konzol belsejében is 2 helyen van csatlakoztatás). A statikus feltöltődés károsíthatja a pulzusmérőket, tehát az edzés nem ajánlott műszálas "susogós" ruhában. A kábelek ellenőrzése nem vezet megoldáshoz, hívja szervizünket!

Mellkasi öv

Mellkasi övnél is elengedhetetlen a jó tapadás. Nézze meg hogy az öv elég feszes e a mellkasán és hogy jó helyre van e felhelyezve. A mellkasi öv szenzorait is enyhén be kell nedvesíteni. Amennyiben az övben cserélhető az elem, akkor először probálja meg az elemcserét. Ha továbbra sem méri a pulzust próbáljon meg közelebb állni, hátha csak zavarja valami a jelet. Zavaró tényező lehet, neon fényforrások, hifi, tv, rádió, mobiltelefon, számítógép....stb. Próbálja meg a markolatérzékelős szenzorokat is, hogy azok működnek e. Amennyiben nem müködik továbbra sem a pulzusmérés övvel, keresse fel szervizünket! A konzol panelján, általában van egy különálló panel csatlakoztatva ami a pulzusmérésért felelös (csak mellkasi övhöz)

Futópad enyhén ráz / csíp, ha hozzá ér a pulzusmérőhöz, egyeletlen a szívverés..

Nagy valószínüséggel statikusan fel van töltödve Ön vagy a futópad. Amennyiben ez áll fent az alábbiakat próbálja meg:

Helyezzen egy gumi szőnyeget / talajszőnyeget a futópad alá, hogy csökkentse a statikus feltöltődést.

Szilikonozza be a futószalag alját (használati utasításokban megtalálhatja a módját)

Lehetőleg ne viseljen nylon, műszálas ruhát edzés közben.

Próbáljon meg egy másik cipőt.

Próbálja meg növelni a levegő páratartalmát.

Helytelen földelés! Amennyiben konnektora helytelenül van földelve vagy egyáltalán nincs földelve, használjon olyan konnektort ami földelt. Lehetőleg hosszabítót ne használjon, hanem közvetlen dugja be a fali csatlakozóba a kábelt.

Lecsúszott vagy elszakadt a termék földelési kábelje. Ellenőrizze a vezetékeket.

Futószalag alja teljesen elkopott. Tapíntsa meg a szalag alját, ha bolyhos vagy túlzottan vékony már a szalag akkor cseréltesse ki futószalagját.

Amennyiben ezek sem vezetnek megoldásra, keresse fel szervizünket! 

Nem mozdul a futószalag

Ellenőrizze a kábeleket. Ellenőrizze, hogy minden jól csatlakozik e, különösen a konzol kábel. Húzza szét a kábeleket, majd csatlakoztassa újra azokat.

Győződjön meg róla, hogy a konzol kábel nem sérült e!

Kapcsolja ki a készüléket, húzza ki a tápkábelt és várjon 60mp-ig. Vegye le a motorvédő burkolatot. Ellenőrizze, hogy a piros ledek világítanak e a panelon. Ellenörizze a vezetékeket itt is. 

Amennyiben ezek sem vezetnek megoldásra, keresse fel szervizünket! 

Nem működik a konzol kijelző

Ellenőrizze a tápkábelt, hogy megfelelően csatlakozik e a hálózathoz és a termékhez. Amennyiben a terméken van fő kapcsoló, ellenőrizze, hogy be van e kapcsolva. Ha be van kapcsolva (általában) világítania kell.

Ellenőrizze és győződjön meg arról, hogy a tápkábel nem sérült e!

Ellenőrizze hogy a futópad, 16- 20 Amperes biztosítékba van e csatlakoztatva! Figyelem ezekhez az áram rendszerekhez ne nyúljon, inkább hívjon egy villanyszerelőt!

Ellenőrizze, hogy a biztosíték nem oldott e ki, ezt nézze meg a fali biztosítékon is és a futópad biztosítékát is, mely a hálózati dugalj mellett található!

Amennyiben minden rendben van, de a futópad még mindig nem üzemel, keresse fel szervizünket!

Futószalag laza, elcsúszott vagy elszakadt

Amennyiben a futószalag elszakadt, mindenképpen cserélni kell. Ehhez szervizbe kell hozni! Ne próbálja meg Ön sajátmaga megjavítani, mert nem lehet!

Ha a futószalag elcsuszott vagy laza, azt a hátsó görgőnél található két imbuszkulcsos csavarral tudja állítani. Használati utasításban benne kell lennie, mit hogyan kell csinálni!

Az alábbi üzenet jelenik meg a konzolon "LUBE" vagy "LUBE BELT"

Ez az üzenet akkor jelenik meg, ha nincs, vagy nem megfelelő a futószalag szilikonozása. Amíg ez az üzenet a kijelzőn látható, nem fog elindulni a futópad.

Szilikonozza be a használati utasításokban található módon, majd kapcsolja ki a gépet és kapcsolja be. Nyomja meg a STOP gombot és a SPEED + gombot egyszerre kb 5 mp-ig. Ez a billenytűkombináció egyes modelleknél eltérő lehet. Kérjen segítséget szervizünktől.

Túl hangos a futópad

Használati utasításokban megtalálható pontosan mi a teendő ha túlzottan hangos a futópad.

 

További segítségek folyamatos - Feltöltés alatt állnak!

 Vision Fitness - futópad - szobakerékpár - ellipszis tréner - evezőpad - kondigép

 

 

 

Keresés

Hírlevél feliratkozás

:
: